Rólunk

RÓLUNK
/// COMING SOON///

ALAPANYAGOK

Minden egyes ruhadarabunk, legyen az sapka, ing vagy pulóver, kizárólag bizonyítvánnyal rendelkező, GOTS (Global Organic Textile Standard) minősített alapanyagokból készül.
Ennek legfőbb oka, hogy ragaszkodtunk és máig ragaszkodunk egy lekövethető, átlátható, minden fontos elvárásunknak és igényünknek eleget tevő minősítési rendszer meglétéhez a textilek beszerzésekor, mivel csak így lehetünk 100%-ig biztosak abban, hogy az általunk felhasznált alapanyagok valóban a legmegfelelőbb helyen, emberséges körülmények között, fenntartható módon lettek gyártva, festve és árusítva is.

Bár számos minősítéssel lehet találkozni a ruhaiparban (pl. Oeko-Tex, Fair Wear), ezek jellemzően egy adott oldalról vizsgálják a textil gyártását,
pl. az ártalmas anyagok felhasználására vagy az emberi erőforrásokra és a munkakörülményekre koncentrálva.

A GOTS minősítés ezzel szemben egy teljesen átfogó monitoring rendszer, amely a gyártás mellett a kereskedők ellenőrzését is saját maga végzi.
Több területet is lefed egyszerre, így biztosítva, hogy a textilek alapanyagai megfelelően ellenőrzött termesztésből származnak és feldolgozásuk, kereskedelmük is ellenőrzött feltételek mellett, az előírt ökológiai, környezetvédelmi, illetve társadalmi előírások maximális betartásával történik.

Ezzel kapcsolatban még több információ a www.global-standard.org oldalon található.

GYÁRTÁS

Ruháinkat nagyrészt saját, budapesti műhelyünkben tervezzük, szabjuk és varrjuk, időszakosan pedig más, szintén budapesti kisebb varrodák segítségét is igénybe vesszük: ilyenkor szabás szintén nálunk történik, azonban az összeállítást részben ők végzik. Erre amiatt van szükség, hogy a boltokban és a nagyobb magyar és külföldi vásárokon is megfelelő szín- és méretválasztékkal tudjunk jelen lenni egyidőben.

A gyártás során minden apró részletre figyelünk, a GOTS minősített alapanyagok mellett pedig természetesen amikor lehetséges, előnyben részesítjük a hazai termékeket: textil címkéink egy része Magyarországon készül, csakúgy, mint az újrahasznosított papírból gyártott függő címkéink.

Kérdés esetén várjuk üzeneteiteket az info@touchmenotclothing.com címre.